img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

16-2-2022 11:00

'Midden-Limburg Bereikbaar' in de maak

Midden-Limburg - 16 februari 2022 -  Sinds 2018 werken de gemeente Roermond, Rijkswaterstaat en Provincie Limburg succesvol samen om Roermond bereikbaar te houden (Roermond Bereikbaar). Op dit moment maken de zeven gemeenten in Midden-Limburg (Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond, Weert) plannen om deze aanpak uit te breiden naar de hele regio Midden-Limburg: Midden-Limburg Bereikbaar. Dit vindt plaats onder de vlag van Samenwerking Midden-Limburg (SML).

img

De zeven gemeenten werken op het vlak van mobiliteit en infrastructuur al samen via het Regionaal Mobiliteits Overleg (RMO). Gezamenlijk hebben ze de ontwikkelingen in Roermond op de voet gevolgd. Zij zien grote voordelen in het opschalen van het project naar het niveau van de regio Midden-Limburg.

Wethouder Rens Evers van Roermond: “Mobiliteit houdt niet op bij de gemeentegrens. De kansen die samenwerking biedt, moeten we dus met beide handen aangrijpen.”

Gedragsverandering

In december 2021 is besloten Roermond Bereikbaar met 3 jaar te verlengen om dit mogelijk te maken. Roermond Bereikbaar werkt met private partners en regionale stakeholders aan het bereikbaar houden van Roermond en de regio. De inzet van Roermond Bereikbaar is gericht op gedragsverandering en communicatie richting weggebruikers. Reizigers krijgen slimme alternatieven aangeboden die helpen om Roermond mobiel en bereikbaar te houden.

Roermond Bereikbaar heeft de afgelopen jaren een aantal projecten opgezet. Zo was er de actie “#Posifiets, blij dat je fietst”. Daarmee werden bezoekers van de binnenstad gestimuleerd om lekker op de fiets te komen. In de stad konden ze rekenen op allerlei faciliteiten. Een ander voorbeeld is het platform ‘probeereenebike.nl’. Dit platform biedt mensen de mogelijkheid om het gemak van een e-bike eens zelf te ervaren. De campagne “Hartje stad? Ga eens met het OV op pad” promootte het reizen met bus en trein. In 2021 werden daarmee bijna 25.000 mensen bereikt. Ook werkgevers worden via Roermond Bereikbaar ondersteund met een mobiliteitsscan. Daarmee krijgen zij inzicht in het reisgedrag van medewerkers en de kansen om slimme alternatieven voor de auto te organiseren.

Rens Evers: “Met Roermond Bereikbaar hebben we echt werk gemaakt van gezonde mobiliteit! Het is dan ook mooi om te zien dat dit een regionaal vervolg gaat krijgen.”

Meer informatie

Het online magazine op de website Roermond Bereikbaar geeft een beknopt en toegankelijk overzicht van de activiteiten van Roermond Bereikbaar.

Foto DeltaLimburg.nl
160222/HvL

Wellicht interessant