img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

21-2-2022 11:34

BsGW helpt bij vroegsignalering van schulden in Leudal

Leudal - 21 februari 2022 - Het hebben van schulden maakt het dagelijkse leven vaak niet gemakkelijk. Daarom biedt de gemeente Leudal in een zo vroeg mogelijk stadium hulp aan inwoners met betalingsachterstanden. Dit heet vroegsignalering van schulden. Woningcorporaties, energieleveranciers, zorgverzekeringen en WML informeren de gemeente als er betalingsachterstanden ontstaan. Vanaf nu gaat  Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen (BsGW) dat ook doen.

img

Pilot

De samenwerking met BsGW als signaalpartner is een pilot voor de duur van 4 jaar. Het vormt een voor de hand liggende aanvulling op de reeds bestaande signaalpartners, omdat BsGW zich bezighoudt met lokale belastingen waaronder afvalstoffenheffing en onroerendzaakbelasting.

Gratis hulp

Bij een melding van een signaalpartner wordt contact gezocht met de betreffende inwoner. De hulp die aangeboden wordt, is gratis.

Wethouder Mart Janssen: "We streven ernaar zoveel mogelijk inwoners die het betreft zo vroeg mogelijk te bereiken. Samen zoeken we vervolgens naar gepaste ondersteuning en oplossingen. Daarvoor is maatwerk vereist. Ons doel is om iedereen een schuldenvrije toekomst te bieden, zodat geldproblemen de persoonlijke ontwikkeling of deelname in de samenleving niet in de weg staan. Want in Leudal moet iedereen kunnen meedoen!"

Meer informatie

Maakt u zich zorgen om uw financiële situatie? Heeft u moeite om alle rekeningen op tijd te betalen? Blijf er dan niet mee rondlopen, maar zet zélf de eerste stap.

Op deze webpagina van de gemeente Leudal vindt u meer informatie.  

210222/HvL


 

Tags
Wellicht interessant