img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-2-2022 11:04

Omgevingsvergunning Windpark de Kookepan B.V. Neer niet ingetrokken

Neer - 23 februari 2022 - Stichting Behoud Leefmilieu Limburg heeft het college van de gemeente Leudal eind december 2020 verzocht om de omgevingsvergunning voor de drie windturbines van windpark De Kookepan B.V. in Neer in te trekken. Het college heeft nu geconcludeerd dat er geen reden is om de omgevingsvergunningen in te trekken waarmee de bouw en exploitatie mogelijk is gemaakt van drie windturbines bij Windpark de Kookepan B.V. in Neer. De omgevingsvergunning is onherroepelijk. 

img

Het intrekkingsverzoek van de Stichting is gebaseerd op de stelling dat er sprake is van strijdigheid met het Unierecht, dat het zou gaan om schaarse vergunningen en vanwege de samenhang met omliggende windmolenparken. Tevens verzocht de Stichting de gemeenteraad om zijn verleende verklaring van geen bedenking in te trekken.

Gezien de genoemde stelling door de Stichting stelt het college dat er geen aanleiding is om de omgevingsvergunningen in te trekken. Aangezien de verklaring van geen bedenkingen van de gemeenteraad geen zelfstandig besluit is, kan ook hiervoor door de Stichting niet om intrekking worden gevraagd.

Wethouder Michel Graef: “Als wethouder heb ik begrip voor de inzet van de Stichting, als het gaat om het behoud van een gezonde en veilige leefomgeving voor mens en dier en het behoud van een natuurlijk landschap met zo groot mogelijke biodiversiteit. Bij de totstandkoming van een windpark als de Kookepan B.V. in Neer zijn echter de juiste procedures doorlopen. Als gemeente hebben we voor onze inwoners tevens een opgave als het gaat om duurzaamheid. Een windpark als de Kookepan levert hier een grote bijdrage aan.”

De omgevingsvergunning, waarmee de bouw en exploitatie mogelijk is gemaakt van 3 windturbines bij Windpark de Kookepan B.V. in Neer, is onherroepelijk.

Foto DeltaLimburg.nl
230222/HvL

Wellicht interessant