img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

24-2-2022 10:47

Subsidie voor afkoppelen regenwater in gemeente Leudal

Leudal - 24 februari 2022 - De gemeente Leudal heeft opnieuw subsidie beschikbaar gesteld voor inwoners die het regenwater willen afkoppelen van de riolering. Het afkoppelen van regenwater en het laten infiltreren van dat regenwater maakt een locatie beter bestand tegen toekomstige klimaatextremen (klimaatadaptatie) omdat wateroverlast en verdroging wordt tegengegaan. Ook zorgt het ervoor dat schoon regenwater onnodig een rioolwaterzuivering belast. Aanvragen voor deze subsidie kunnen vanaf nu worden ingediend.

img

Wat is afkoppelen?

Afkoppelen is het scheiden van schoon hemelwater en vuil afvalwater. Op de meeste plaatsen in Leudal ligt nu nog maar één rioolbuis onder de weg. Daar komt zowel hemelwater als afvalwater in terecht. Door deze buis wordt het water meteen afgevoerd naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI). Door af te koppelen, wordt minder schoon water afgevoerd naar de zuiveringsinstallaties en wordt het rioolstelsel ontlast.

Aanvragen subsidie

Om voor de subsidie in aanmerking te komen, moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo dient u minimaal 40 m2 dakoppervlak af te koppelen. Meer informatie hierover leest u in de Stimuleringsregeling afkoppelen hemelwater gemeente Leudal .  

In overleg met de gemeente wordt na goedkeuring van de aanvraag met u een ‘Afkoppelovereenkomst’ opgesteld.

Een aanvraag indienen kan via dit online formulier van de gemeente Leudal.

Meer informatie

Meer informatie over het afkoppelen van regenwater kunt u vinden op de website Waterklaar.nl.

Stockfoto
240222/HvL

Wellicht interessant