img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

4-3-2022 09:30

Vredes-protestmars voor Oekraïne in Roermond op 6 maart 2022

Roermond - 4 maart 2022 - UPDATE - Op zondag 6 maart organiseren Daniëlle Danker en Tim Kollée in Roermond een vredes/protestmars tegen de oorlog in Oekraïne. Wie wil helpen is welkom. Wie mee wil lopen, is welkom. Wie wil spreken, is welkom. Zeker zijn hierbij ook mensen uit- of met familieleden in Oekraïne of Rusland uitgenodigd hun verhaal te komen delen. Iedere deelnemer wordt uitgenodigd een zonnebloem mee te nemen, het nationaal symbool van Oekraïne.

img

De Markt is daarom vanaf 12.30 uur tot ongeveer 15.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Voorafgaand aan de vredesmars worden toespraken gehouden vanaf het bordes van het Stadhuis. De organisatie heeft, in samenwerking met de gemeente, maatregelen genomen om de mars goed te laten verlopen. Het is niet bekend hoeveel mensen aan de vredesmars zullen deelnemen. 

Praktische informatie

wanneer - zondag 6 maart 2022, van 13.00 tot 15.00 uur

waar - vanaf de Markt in Roermond en dan via de Varkensmarkt, Schoenmakersstraat, Munsterstraat, Munsterplein weer terug naar de Markt via de Steenweg. Daarna zullen bloemen gelegd worden bij het Stadhuis.

De oproep van de initiatiefnemers 

"Beste mensen,

We zijn geëmotioneerd en geïnspireerd door wat er afgelopen week op diverse plekken in het land te delen viel tijdens de vredesmarsen voor Oekraïne. Daarom kunnen de initiatiefnemers zich zeker voorstellen dat er in- en om Roermond onder de gemeenschap ook behoefte zal zijn of komen om een protest-/vredesmars bij te wonen. Het doet er wel degelijk toe gezamenlijk een signaal uit te zenden nu er zo grof mensenrechten geschonden worden.

Daarom zijn wij voornemens om aanstaande zondag een vredes/protestmars te organiseren in Roermond. Neem de zonnebloem mee, het nationaal symbool van Oekraïne.

Wie wil helpen is welkom. Wie mee wil lopen, is welkom. Wie wil spreken, is welkom. Stuur een berichtje. Zeker zijn hierbij mensen uit- of met familieleden in Oekraïne of Rusland uitgenodigd hun verhaal te komen delen."

020322/HvL

Wellicht interessant