img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

2-3-2022 19:00

Emi's Wereld - Emi's 10e verjaardag

Neer - 2 maart 2022 - Op dinsdag 1 maart is ons mooie meisje Emi alweer 10 geworden. 10 Jaar geleden lagen haar vader en ik in het ziekenhuis omdat ik de dag erna vroeg ingeleid zou worden. Manlief snurkte er lekker op los en ik heb veel tegen haar gepraat. Onze dromen aan haar verteld en vooral gewenst dat ze gezond zou zijn. Het werd een lange pittige dag en toen werd al duidelijk dat zij een heel eigen plan had met haar leven. Vanaf haar geboorte is geen enkele dag saai en voorspelbaar.

Nu zijn we dan 10 jaar verder. We hebben vaak het ziekenhuis bezocht met Emi en soms gevreesd voor haar leven. En zie waar ze nu staat. Ze geniet van haar dagen bij de Heikei, ze begint zich steeds beter te uiten en haar prachtige mondje staat vrijwel nooit stil. Ze kan zo uitbundig lachen dat we spontaan met haar mee gaan doen. Haar bruine grote ogen kunnen stralen net zo warm als de zomerzon.

Emi knuffelt ons sinds een paar maanden echt. Wat genieten wij als ouders hiervan. Haar armen slaan dan stevig om ons heen. Alles wat ze zegt is puur en oprecht en vindt ze iets niet leuk dan horen we het ook. Ze kan zo genieten van vallende bladeren, het fietsen samen en zwemmen. We leren haar elke dag beter kennen en ontdekken samen wat ze nodig heeft.

Ze is de meest geweldige reisgids die we ons maar kunnen wensen. Ja, het is met tijden zwaar, maar ze is prachtig puur en oprecht. Nooit doet ze iets wat ze niet meent. Waren meer mensen maar zo. Ons bijzondere meisje, ineens is ze 10 jaar.  

Over Emi

Emi is een 10-jarig meisje uit Neer. Ze heeft complex autisme met een zware verstandelijke beperking, psychoses en een disharmonisch profiel. Deze combinatie maakt dat Emi het vaak heel moeilijk heeft. De wereld is vol met prikkels, voortdurend. Emi kan deze niet verwerken, waardoor ze zich steeds onveilig voelt en daardoor dagelijks heel veel stress ervaart. Dat heeft natuurlijk ook zijn weerslag op haar ouders en broertje. Gelukkig is het leven met Emi niet alleen zwaar, er zijn ook mooie en gelukkige momenten. Haar moeder Petra geeft hier regelmatig een inkijkje in het leven thuis met Emi.

Foto Petra van Hees
020322/HvL

Wellicht interessant