img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-3-2022 09:37

Gemeente Leudal maakt subsidieaanvraag klantvriendelijker

Leudal - 10 maart 2022 - In 2021 zijn een aantal inhoudelijke wijzigingen vastgesteld in de gemeentelijke subsidieregelingen en er zijn een aantal nieuwe subsidies in het leven geroepen. Inmiddels zijn al deze wijzigingen doorgevoerd. De gemeente heeft nu ook de subsidieaanvraag vergemakkelijkt. Dit jaar kunnen de jaarlijkse subsidies worden aangevraagd tot 1 juli. Binnenkort worden enkele informatieavonden georganiseerd om deze wijzigingen toe te lichten aan verenigingen, stichtingen en organisaties.   

img

Wethouder Stan Backus: "Veel verenigingen vonden het aanvragen van subsidies té ingewikkeld. We hebben de aanvraagprocedure kritisch bekeken vanuit het perspectief van de gebruikers. Samen met de gebruikers hebben we de procedure nu zo aangepast dat deze beter aansluit op de wensen van de gebruikers."

Digitaal aanvragen

Ook de pagina www.leudal.nl/subsidies is geactualiseerd. Daar staat algemene en specifieke informatie over de beschikbare subsidieregelingen. Aanvragen kunnen hier worden ingediend. In een aantal helder geformuleerde stappen wordt een inwoner door de aanvraag geleid. Inwoners die ondersteuning nodig hebben bij het indienen van een aanvraag kunnen terecht bij de gemeente.

Nieuwe subsidies

De gemeente biedt inwoners, ondernemers, verenigingen en organisaties tevens nieuwe subsidiemogelijkheden voor het uitvoeren van activiteiten en projecten. Daarvoor kan aanspraak worden gemaakt op de regeling Kunst en Cultuur, regeling Recreatie en Toerisme, regeling Maatschappelijke Ondersteuning en regeling Evenementen. Zo kunnen bijvoorbeeld docenten uit het cultuuronderwijs subsidie voor hun leerlingen uit Leudal aanvragen en kunnen organisatoren van projecten op het gebied van recreatie en toerisme een subsidie aanvragen. 

Aanvraagdatum verlengd

Vanwege de genoemde wijzigingen heeft het college van B&W besloten om de uiterlijke aanvraagdatum van een jaarlijkse subsidie te verlengen van 1 mei naar 1 juli 2022. Daarmee krijgen aanvragers voldoende tijd om een subsidieaanvraag voor het jaar 2023 voor te bereiden. Let op: de verlengde aanvraagdatum geldt eenmalig voor 2022. Vanaf volgend jaar moeten jaarlijkse subsidies weer vóór 1 mei worden aangevraagd.

Informatieavond 

Om verenigingen, stichtingen en organisaties die jaarlijks een subsidie ontvangen over de wijzigingen te informeren, organiseert de gemeente binnenkort een aantal informatieavonden. Uitnodigingen hiervoor worden per post verstuurd. 

Stockfoto 
100322/HvL

Wellicht interessant