img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

11-3-2022 16:25

Solidariteitsmanifestatie Oekraïne in Maasgouw

Maasbracht - 11 maart 2022 - Op zaterdagochtend 12 maart wil de gemeente Maasgouw samen met haar inwoners, in het bijzonder de Oekraïense en Russische inwoners, stilstaan bij de gebeurtenissen in Oekraïne en oproepen tot een vreedzame oplossing. Na een korte toespraak om 10.30 uur op de Markt in Maasbracht, zal de Oekraïense vlag worden gehesen als steunbetuiging aan alle mensen die lijden onder het conflict in Oekraïne. Deze demonstratie vindt plaats in verschillende Europese steden.

img

Burgemeester Stef Strous: “U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn om samen onze solidariteit met de inwoners van Oekraïne te betonen.”  

Moment van solidariteit

Mensen in heel Europa gaan zaterdag 12 maart de straat op om te demonstreren tegen Poetins gewelddadige oorlog in Oekraïne. Het idee komt van de burgemeester van Florence, Dario Nardella, die ook president is van Europees stedennetwerk Eurocities, een netwerk van 200 steden in 38 landen. De demonstratie is bedoeld als een gedeeld moment van solidariteit met Oekraïne.

110322/HvL


 

Wellicht interessant