img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

13-3-2022 10:25

Inzamelingsactie 'Neet janke mer planke' voor Oekraïne zeer succesvol

Kelpen - 13 maart 2022 - Chauffeursclub Neet Janke Mer Planke uit Horn heeft op zaterdag 12 maart in Kelpen een inzamelingsactie georganiseerd voor Oekraïne. Het oorspronkelijke plan was om na de eerste vrachtwagen die enkele dagen geleden deze rit maakte, nog een vrachtwagen met ingezamelde spullen naar de Pools-Oekraïnse grens te sturen. Er werd echter zo massaal gehoor gegeven aan de oproep voor spullen dat rond 14.30 uur zaterdagmiddag al sprake was van vier vrachtwagens.  

Toen wij zaterdagmiddag rond 14.30 uur een kijkje gingen nemen, stonden auto's in de rij om spullen te doneren. Om alles in goede banen te leiden, was er een omleidingsroute ingesteld zodat auto's allemaal uit dezelfde richting kwamen.

De vrachtwagens stonden klaar om geladen te worden en er waren vele vrijwilligers actief om alle aangeboden spullen te sorteren. 

De volgeladen vrachtwagens gaan in colonne naar een Pools dorp met ca. 2.500 inwoners aan de Pools-Oekraïnse grens, waar vele duizenden vluchtelingen de grens oversteken. Er is hier enorme behoefte aan voedsel, kleding, babyspullen, enz.enz.

"Hartverwarmend om te zien hoe massaal de inwoners uit Midden-Limburg Oekraïne te hulp schieten." 

Foto's DeltaLimburg.nl
130322/HvL

 

Wellicht interessant