img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

28-3-2022 21:16

Afsluiting 100-jarig jubileum Proteion met begraven tijdcapsule in Horn

Horn - 28 maart 2022 - Over 25 jaar steekt een nieuwe generatie de schop in de grond naast het hoofdkantoor van zorgorganisatie Proteion in Horn. Daar werd op maandag 28 maart een tijdcapsule in de grond verstopt door burgemeester Desirée Schmalschläger van de gemeente Leudal en bestuursvoorzitter Wiel Ploegman van Proteion. Met een kleine ceremonie rondom de tijdscapsule rondde Proteion hiermee haar 100-jarige jubileum af, dat in 2021 werd gevierd en door corona nog een staartje kreeg in 2022.

Wiel Ploegman, bestuursvoorzitter van Proteion: “Vandaag schrijven we geschiedenis. We vullen een tijdcapsule voor een volgende generatie, als afsluiting van ons 100-jarig jubileumjaar. Over 25 jaar gaat opnieuw de schop in de grond en wordt onze schatkist geopend! We zijn benieuwd hoe zij de schatten van vroeger en nu gaan ervaren!” 

Tijdscapsule

De tijdcapsule ligt bij het hoofdkantoor in Horn, op het terrein van zorgcentrum Hornerheide. Over 25 jaar worden de gebruikers van die plek herinnerd aan hun opdracht om de schatkist op te diepen, via een instructie die bij de receptie aan de wand werd bevestigd. Tal van medewerkers, vrijwilligers, cliënten en relaties gaven een ‘schat’ mee voor de tijdcapsule. Gegraveerde voorwerpen, boeken, een  aandenken aan de coronatijd en nog veel meer. Ook burgemeester Desirée Schmalschläger van Leudal gaf een voorwerp mee: een skyline van haar gemeente met de toepasselijke tekst: ‘Alles komt samen in Leudal’. Ze gaf daarmee ook de hoop mee dat we in 2046 meer ‘samen’ ervaren en dat we Proteion dan nog steeds kennen van het goede werk in welzijn, zorg en wonen en als goede werkgever voor veel inwoners van de regio. 

Over Proteion

Op 7 mei 1921 werd Sanatorium Hornerheide in Horn opgericht door het Groene Kruis, voor patiënten met tbc. Dit vormde de basis van Proteion. Wat daar ontkiemde, groeide uit tot een grote zorgorganisatie met zo’n 3.500 medewerkers en 1.500 vrijwilligers die elke dag klaar staan voor onze 10.000 cliënten in Noord- en Midden-Limburg. Alle mijlpalen van 100 jaar gewoon bijzonder Proteion zijn terug te vinden via www.proteion.nl/tijdlijn.

Foto's Gerard Verhagen|Proteion
- Burgemeester Desirée Schmalschläger overhandigt de skyline van haar gemeente aan bestuurder
Wiel Ploegman van Proteion - De schatkist zit vol bijdragen van medewerkers, vrijwilligers, cliënten en relaties van Proteion
- De burgemeester laat instructies achter die in het jaar 2046 mogen worden geopend
280322/HvL

Wellicht interessant