img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-4-2022 15:15

Waterschap Limburg test alternatieve tijdelijke waterkeringen bij wateroverlast

Roermond - 7 april 2022 - Op woensdag 6 april heeft Waterschap Limburg vier alternatieven voor zandzakken getest als tijdelijke waterkering. Er werd getest of deze alternatieven qua functionaliteit en betrouwbaarheid toepasbaar zijn op locaties waar als gevolg van hevige neerslag wateroverlast kan optreden. Een belangrijk aspect is ook de snelheid waarmee het water kan worden gekeerd. DeltaLimburg.nl was erbij en maakte deze videoreportage.

Voorbeelden van tijdelijke keringen zijn een kunststof slang, een rubberen slang en kunststof bakken die allemaal gevuld worden met water voor de stabiliteit. Het vierde alternatief is een soort metalen driehoek die wordt uitgeklapt.

De test werd uitgevoerd bij de groene overlaat in Roermond. De leveranciers bouwden zelf de tijdelijke waterkering op waarna Waterschap Limburg ervoor zorgde dat er water tegenstroomde tot zelfs het moment van overlopen.

De keringen werden beoordeeld door diverse experts van o.a. Veiligheidsregio Zuid-Limburg, TU Delft en Waterschap Limburg.

Foto en videoreportage Pieter Cornelissen|DeltaLimburg.nl
070422/HvL

 

Wellicht interessant