img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

13-4-2022 13:11

Cas Wolters wint Ctalents Diamond Award

Roermond/Woerden - 13 april 2022 - Cas Wolters, publieksfavoriet van Heel Holland Bakt en finalist van Heel Holland Bakt, mocht afgelopen vrijdag in Woerden de Ctalents Diamond Award in ontvangst nemen, in de  categorie Uitblinker. Ctalents bemiddelt talenten die doof, slechthorend, blind of slechtziend zijn bij het  vinden van een eerste baan of een succesvolle vervolgstap in hun carrière en is daarmee een schakel tussen werkgevers en werkzoekenden met een auditieve en/of visuele beperking.

Cas liet al meermaals zien dat hij zijn auditieve beperking niet in de weg laat staan van zijn dromen. Toch kwam de overwinning als een prettige verrassing voor Cas zelf. “Wat een enorme eer om een voorbeeld te mogen zijn voor andere mensen met een auditieve beperking. Ik hoop in deze rol als boegbeeld anderen te  mogen inspireren en enthousiasmeren. Je hoeft niet te kunnen horen om te scoren!”

Ctalents, dat zich presenteert als het detacheringsbureau voor zintuiglijk talent, koos Cas uit tien genomineerden omdat hij met zijn deelname aan Heel Holland Bakt en zijn eerlijke, open houding bewustwording creëerde voor de slechthorende medemens. De uitreiking vond afgelopen weekend plaats in Kasteel Woerden.

Over de Ctalents Diamond Awards

Een prachtig evenement waarin de voorlopers op het gebied van inclusie in het zonnetje gezet worden. Waarom is dit evenement georganiseerd? Terechte vraag! Op dit moment is ongeveer 70% van de mensen met een auditieve- of visuele beperking in Nederland werkloos. Een schokkend percentage, dit gaat namelijk om vele duizenden mensen! Zij komen door vooroordelen op de arbeidsmarkt, twijfels over hun capaciteiten, en gebrekkige kennis over hulpmiddelen vaak niet aan een passende baan.

Foto's Ctalents
130422/HvL

Wellicht interessant