img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

18-4-2022 16:30

Stille tocht voor vrijheid en democratie in Heel

Heel - 18 april 2022 - Op donderdag 21 april wordt een stille tocht gehouden vanuit basisschool De Sleye naar het oorlogsmonument 'Burgerhout'. Hier wordt een krans gelegd en en er is een korte herdenking van de oorlogsslachtoffers. Leerlingen van groep 8 hebben de afgelopen weken gewerkt aan het project 'Voor vrijheid en democratie'. De werkgroep Oorlogsmonumenten van Heemkring Heel heeft lessen verzorgd over de Tweede Wereldoorlog.

img

Relatie oorlogsmonument 'Burgerhout' en BS De Sleye

BS De Sleye heeft het oorlogsmonument Burgerhout aan de Dorpsstraat in Heel geadopteerd. De leerlingen van groep 7 en 8 van BS De Sleye verzorgen deze herdenking al decennia lang. Ze herdenken hier, samen met leerkrachten, schoolleiding en genodigden, alle slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

Stille tocht en kranslegging

Om 11.00 uur vertrekt een stille tocht van de Sleye naar het monument Burgerhout waar zowel wethouder Math Wilms als schoolleider Lieke van der Leeuw een toespraak houden.

De kinderen dragen gedichten voor en verzorgen de muzikale begeleiding.

Fietstocht langs oorlogsmonumenten

Op 13 mei organiseert Heemkring Heel voor de leerlingen een fietstocht langs alle oorlogsmonumenten in Heel, Panheel, Pol en Osen. Bij de monumenten worden de verhalen verteld die eraan verbonden zijn.

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl (oorlogsmonument 'Burgerhout')
Bron Heemkring Heel/gemeente Maasgouw
180422/HvL

 

Wellicht interessant