img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

12-3-2019 11:00

Uitreiking Halewijnprijs en Reinaerttrofee

Roermond - Op 31 maart 2019 worden in het Royal Theater in Roermond door Bibliorura de Halewijnprijs en de Reinaerttrofee uitgereikt. In tegenstelling tot andere jaren, zullen de winnaars dit jaar pas tijdens de uitreiking bekend worden gemaakt. Speciale gast is schrijver en columnist Özcan Akyol.

img

De genomineerden voor de Halewijnprijs zijn Mathijs Deen, Hans Dekkers, Emily Kocken, Bart Koubaa, Peter Lenssen en Meindert Talma. 

De Halewijnprijs werd in 1987 ingesteld door stichting 'Kring 84' als Halewijnprijs. Met ingang van 1988 werd de prijs voorzien van het predicaat 'literatuurprijs van de stad Roermond', uit erkentelijkheid voor de gastvrijheid van de stad aan de jaarlijkse uitreiking van de Halewijnprijs.De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan literair talent, dat op grond van zijn/haar verschenen werk extra belangstelling verdient. 

De winnaar van de Reinaerttrofee wordt bepaald door een jongerenjury. De jongeren lezen en beoordelen van alle genomineerde auteurs één werk en kiezen vervolgens een eigen winnaar.

Het eerste deel van de middag staat in het teken van het uitreiken van de prijzen. In de pauze is er de gelegenheid om boeken van de aanwezige auteurs te kopen bij de boekenstand van Plantage Boekhandel Roermond en ze te laten signeren. Na de pauze is het de beurt aan Özcan Akyol.
 
Locatie: Royal Theater, Hamstraat 7A, Roermond 

Datum en tijd: 31 maart 2019 van 14 tot 17 uur.

Entree: €5 voor leden van de Bibliotheek Bibliorura en €10 voor niet-leden. Toegangskaarten bestellen kan via deze link. Wees er snel bij want vol=vol!

Wellicht interessant