img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

21-4-2022 19:42

Gemeente Roermond bekijkt hoe wandelend stadsbos mogelijk gemaakt kan worden

Roermond - 21 april 2022 - Het college van de gemeente Roermond was verrast door het initiatief van het wandelend stadsbos dat afgelopen weekend werd gerealiseerd op de Markt. Er heeft vooraf namelijk geen afstemming plaatsgevonden. De gemeente heeft desalniettemin waardering voor de aandacht die het initiatief vraagt voor vergroening van de stad en is nu in gesprek met initiatiefnemers om hun initiatief mogelijk te maken en om afspraken te maken over toekomstige samenwerking. 

img

Dit betekent ook dat voor het vervolg van de ‘rondreizende’ bomen alsnog een vergunning wordt aangevraagd. Denk bijvoorbeeld aan de bereikbaarheid van hulpdiensten en de beschikbaarheid van de ruimte door andere activiteiten, zoals de zaterdagmarkt. 

De gemeente heeft waardering voor de aandacht die het initiatief vraagt voor vergroening van de stad. Daarover is en blijft de gemeente in gesprek met de initiatiefnemers. De ondernemers onderschrijven met hun initiatief wat ons betreft nogmaals hun bereidheid mee te participeren in toekomstige plannen.

Foto bijSTOX
210422/HvL
Wellicht interessant