img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

17-4-2022 16:45

Roermondse binnenstad kleurt groen met een wandelend bos

Roermond - 17 april 2022 - Vanaf Paaszondag 17 april is De Markt in de Roermondse binnenstad een stuk groener dankzij een uniek initiatief van een aantal lokale, ‘groene ondernemers’. De Markt wordt ‘aangekleed’ met een wandelend stadsbos. Diverse soorten metershoge bomen dragen bij aan een beter leefklimaat in de binnenstad. De komende maanden ‘wandelt’ het bos naar diverse andere locaties in hartje stad. 

Het belang van meer groen in de binnenstad

Meer groen in het centrum van Roermond draagt bij aan een beter leefklimaat. Het zorgt o.a. voor gezonde(re) lucht, reductie hittestress en bevordert de beleving van de bezoekers. Vergroening staat op de agenda van de gemeente Roermond en krijgt met deze actie ondersteuning van de lokale groene sector, horeca en andere aanverwante bedrijven waarmee ze een positief zetje in de rug willen geven.

De uitvoering van het wandelende bos

Vanaf Paaszondag 17 april staat het wandelende bos op de Markt in Roermond. Het plan is om het bos hierna periodiek te verplaatsen naar andere straten en pleinen in de binnenstad. Iedere boom komt met een eigen verhaal omtrent vergroening en het klimaat en de wens vanuit de initatiefnemers is om deze te laten adopteren door lokale ondernemers of particulieren. De grote plantenbakken waarin de bomen staan zijn voorzien van bankjes waarop de bezoekers van Roermond kunnen zitten en genieten van de groenere omgeving.

Initiatiefnemers

Tot de initiatiefnemers behoren Peter Stox (bijSTOX), Marc Mooren (Mooren Machines), Jos Timmermans (Jos Timmermans Tuinen), Michel & Nico Cox (Cox Hoveniers), Raoul Nissen (Nissen Boomverzorging & Hovenier), Joost Berden (Joost Berden Grondwerken), Vester Kok (AS Creation), Hans Brouwers (De Pastorie Brasserie-B&B-Chocolaterie), Wim & Sanne Cox (Cox & Co), Joost van Werven & Ronald Beckers (Boesheide Hoveniers), Theo Polmans (Boomkwekerij Polmans) en Christoph Houben (Beatrix Hout).

Foto's: bijStox Roermond
170422/HvL

Wellicht interessant