img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

22-4-2022 12:15

Corona eiwitvaccin Novavax in Venlo verkrijgbaar

Venlo - 22 april 2022 - Vanaf donderdag 28 april kunnen mensen die dat willen bij het vaccinatiecentrum in Venlo een Novavax-vaccin krijgen. Dit is de enige locatie in Noord- en Midden-Limburg. Dit eiwitvaccin is beschikbaar voor mensen van 18 jaar en ouder, die zich nog niet hebben laten vaccineren omdat er tot nu alleen mRNA- of vectorvaccins beschikbaar waren. Van het Novavax-vaccin zijn twee prikken nodig voor een goede bescherming. Er moet minimaal 3 weken zitten tussen de eerste en tweede prik.  

img

Afspraak maken

Voor een vaccinatie met Novavax moet u een afspraak maken. Bel hiervoor met de GGD via het nummer 0800-0174. 

Alternatief voor mRNA- of vector-vaccin

Het Novavax-vaccin is volgens de Gezondheidsraad een alternatief voor mensen die geen mRNA-vaccin (BioNTech/Pfizer en Moderna) of vector-vaccin (Janssen) willen. Het vaccin beschermt in 60-90% van de gevallen tegen ziekte door het coronavirus. Er zijn nog geen gegevens bekend over de bescherming tegen de delta- en omikronvariant van het coronavirus.

Niet beschikbaar als booster

Ook is het vaccin op dit moment niet beschikbaar als booster. Bij het maken van de vaccinatie-afspraak vraagt de GGD-medewerker of er sprake is van een weloverwogen keuze. 

Vaccinatiecentrum Venlo

Locatie Venlo is geopend vanaf week 17 van woensdag tot en met zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur. Op de feestdagen 27 april, 5 en 26 mei, 5 en 6 juni zijn de vaccinatielocaties gesloten.

220422/HvL

Wellicht interessant