img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

12-3-2019 16:30

Laurentius lanceert Behandelwijzer App voor colonoscopie en darmkanker

Roermond - Om patiënten zo goed mogelijk voor te bereiden op het dikke darm onderzoek (een colonoscopie), heeft het Laurentius Ziekenhuis een behandelwijzer app voor de colonoscopie ontwikkeld. Wanneer een patiënt in het ziekenhuis een colonoscopie moet ondergaan of behandeld wordt voor darmkanker is het van belang dat hij goed is geïnformeerd voor, tijdens en na de behandeling. Met de Laurentius Behandelwijzer App krijgt de patiënt de juiste informatie op het juiste moment. De app is geen vervanging voor de persoonlijke begeleiding op de poli, maar een hulpmiddel waarop de patiënt kan terugvallen.
 

img

Maag-, darm- en leverarts Paul Bus: “Ik noem deze behandelwijzer app ook wel de digitale buddy. Hij begeleidt de patiënt door alle stappen heen: van de aanvraag van de colonoscopie tot de uitslag. Hij geeft tips en adviezen, je kunt video’s bekijken en hij stuurt – wanneer de patiënt dit toestaat – push berichten, zoals herinneringen.”

Internist oncoloog Marien den Boer: “De Behandelwijzer App voor darmkanker biedt gedoseerd de informatie aan die de patiënt op dat moment nodig heeft. Ook kan hij zelf op elk moment van de dag informatie omtrent de behandeling raadplegen. Hierdoor zal hij zo optimaal mogelijk voorbereid naar het ziekenhuis komen.”

De Laurentius Behandelwijzer App voor colonoscopie is er zowel voor patiënten die zijn doorverwezen via de huisarts of medisch specialist, als voor patiënten die zijn doorverwezen naar aanleiding van het Bevolkingsonderzoek Darmkanker. 

De app is inmiddels al ruim 200 keer gedownload en de eerste patiënten die er al gebruik van hebben gemaakt, vinden de app vooral zeer nuttig en erg gebruiksvriendelijk. De Laurentius Behandelwijzer App is beschikbaar in de App Store (iPhone) of Google Play Store (Android). 
 
 
 

Wellicht interessant