img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

29-4-2022 13:09

Gratis bloeddrukmeting tijdens Mei Meet Maand bij Bibliorura Roermond

Roermond - 29 april 2022 - Tijdens de Mei Meet Maand van de Hartstichting kunnen mensen van 6 tot en met 28 mei elke donderdag (met uitzondering van Hemelvaartsdag), vrijdag (met uitzondering van Bevrijdingsdag) en zaterdag onder begeleiding van een medewerker van de Hartstichting zelf hun bloeddruk komen meten bij de Bibliotheek Bibliorura in Roermond. Het is belangrijk om je bloeddruk te kennen. Een hoge bloeddruk voel je namelijk niet, maar verhoogt wel de kans op een hartinfarct of beroerte.

img

Vanaf je 40ste stijgt het risico op een hoge bloeddruk. Voel je je gezond, ook dan kan je een hoge bloeddruk hebben. Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders van 30 tot 70 jaar met een hoge bloeddruk rondloopt. Van hen weet 40% niet dat zij een hoge bloeddruk hebben. Dit zijn zo’n 1,2 miljoen Nederlanders.
 
Daarom roept de Hartstichting mensen op om vanaf je 40ste elk jaar je bloeddruk te meten. Ook als die nu goed is. Als het nodig is, kun je zelf met leefstijl tijdig maatregelen nemen om de bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen. De Bibliotheek ondersteunt deze oproep van de Hartstichting. Tijdens de Mei Meet Maand kunnen mensen hier onder begeleiding hun bloeddruk meten. Het meten is gratis.
 
Van 6 tot en met 28 mei kunnen mensen elke donderdag*, vrijdag en zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur hun bloeddruk meten bij de Bibliotheek. De gemeten bloeddruk is persoonlijk en wordt met niemand gedeeld. Mensen krijgen ook concrete tips en adviezen over wat zij zelf kunnen doen om de bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Foto Bibliorura
290422/HvL
 
 

Wellicht interessant