img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

1-5-2023 10:00

Dodenherdenking op 4 mei in de gemeente Roermond

Herten/ Maasniel/Roermond/Swalmen - 1 mei 2023 - Velen herdenken op 4 mei traditiegetrouw de gevallenen in de tweede wereldoorlog. Sinds 1961 herdenken we ook de slachtoffers van oorlogssituaties en vredesoperaties waarbij Nederland betrokken was na de Tweede wereldoorlog. In de gemeente Roermond wordt op donderdag 4 mei op vier plaatsen een herdenkingsplechtigheid gehouden: in Herten, Maasniel, Roermond en Swalmen.

img

Overzicht herdenkingen

Roermond

Onder auspiciën van de ‘Stichting Jaarlijkse Herdenking Gevallenen 1940-1945 Roermond’ vindt op woensdag 4 mei bij het Limburgs verzetsmonument op het Zwartbroekplein de Dodenherdenking plaats. Aanvang 19.30 uur.

Voorafgaand aan deze plechtigheid verzorgt het Roermonds orkest ‘De Symphonie’ een herdenkingsconcert in de Minderbroederskerk. Dit concert begint om 18.30 uur. 

Herten

In Herten organiseert op 4 mei de wijkraad Herten voor de inwoners van Herten de Dodenherdenking bij het monument aan de Putkamp. Aanvang 19.45 uur.

Maasniel

In Maasniel organiseert de Stichting ‘Wij zijn Maasniel’ op 4 mei voor de bevolking van Maasniel de Dodenherdenking. Deze wordt gehouden bij het monument aan het Betjesplein. Aanvang 19.45 uur.

Swalmen

Het Oranje Comité Swalmen organiseert de jaarlijkse Dodenherdenking op woensdag 4 mei bij het Oorlogsmonument op het R.K. Kerkhof aan de Bosstraat. Aanvang 19.30 uur. 

Verkeersmaatregelen

Tijdens de Dodenherdenkingen in Roermond, Herten en Maasniel worden tussen ongeveer 19.00 en 20.30 uur enkele wegen in de nabijheid van de monumenten afgesloten voor verkeer. Gelieve de aanwijzingen en de borden te volgen. 

Vlaggen

Het gemeentebestuur nodigt de inwoners op 4 mei uit de Nederlandse vlag halfstok te hangen.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Bron Gemeente Roermond
Foto Gerard van den Braak|DeltaLimburg.nl (Herten, 4 mei 2022)
010523/HvL

Wellicht interessant