img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

22-5-2022 13:28

Herenkapper Ruda Peters wint Maestro Maasbracht 2022

Maasbracht - 22 mei 2022 - Op zaterdag 21 mei streden vijf bekende Maasbrachtenaren - Har Gubbels, Ruud Lemmens, Lars Boom, Margo Reuten en Ruda Peters -  om de titel Maestro 2022. Een bijzonder concert naar voorbeeld van het bekende Nederlandse TV-programma Maestro. In een prachtig versierde zaal genoten bijna 300 aanwezigen van een geweldige avond. Het werd een close finish. Ruda Peters werd Maestro 2022 en kreeg de prachtige trofee uitgereikt uit handen van presentator Bert van Cruchten.

De winnares van Maestro 2019 Fiena Gubbels demonstreerde de strijdende Maestro’s hoe het haar drie jaar geleden is gegaan, door haar winnende nummer “ leef” opnieuw ten gehore te brengen.
 
Het jeugdige orkest vervolgde de avond met een werk onder leiding van hun eigen dirigent Ruud van Cruchten. Daarna waren de Maestro’s aan de beurt. Achtereenvolgens namen Har Gubbels, Ruud Lemmens, Lars Boom, Margo Reuten en Ruda Peters de baton ter hand.

De prestaties van de Maestro’s werden beoordeeld door een deskundige jury. Juryvoorzitter Marc Koninkx, Maestro Muzikant Esther van Cruchten-Forschelen en oud- fagottist adjudant Marinierskapel der Koninklijke Marine Geert Brouwers waren verrast over de kwaliteit van de Maestro’s en zorgden met hun treffende commentaar voor veel plezier bij de Maestro’s, de muzikanten en het publiek, dat aan het einde van de avond een digitale stem kon uitbrengen en hierdoor meebesliste over de uiteindelijke uitslag.

De Maestro’s hadden kosten noch moeite gespaard. Vele uren hadden ze met hun baton thuis voor de spiegel staan oefenen en bij hun optreden waren ze geheel in stijl uitgedost. Terwijl het jeugdorkest nog een afsluitend werk speelde ging de jury in beraad en nam het publiek ijverig de mobiele telefoons in de hand om te stemmen.

Nog één keer dirigeerde de winnares, Maestro Ruda Peters, vol overgave en swingend het orkest bij de uitvoering van een medley van haar geliefde band ABBA.

Foto's Koninklijk Erkende Harmonie St. Cecilia
220522/HvL

Wellicht interessant