img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

24-5-2022 12:28

Ruiterstandbeeld Graaf Van Horne keert definitief terug naar Weert

Weert - 24 mei 2022 - Na de internationale Tour de Montmorency komt het ruiterstandbeeld van Filips van Montmorency, de graaf van Horne, op zaterdag 28 mei definitief naar Weert. Via een feestelijke tocht vanuit Bocholt via Altweerterheide, de stadsbrouwerij aan de Parallelweg in Weert in een mooie stoet naar het Kasteelpark waar het beeld op zondag 5 juni door stichting Ruiterstandbeeld Filips van Montmorency officieel wordt overgedragen aan de Weerter gemeenschap.

img

Zaterdag 28 mei 2022

Onderweg wordt het ruiterstandbeeld begeleid door onder andere de boeren van Bocholt en de Boeren van Weert. De muzikale begeleiding wordt gegeven door schutterij Sint Laurentius Bocholt, het gilde van Sinte Catharina 1480 en stadsbeiaardier Frank Steijns vanuit het carillon van de Sint Martinuskerk.

Openingsweekend Kasteelpark 5/6 juni

Het ruiterstandbeeld wordt door stichting Ruiterstandbeeld Filips van Montmorency officieel overgedragen aan de Weerter gemeenschap op 5 juni aanstaande tijdens het openingsweekend van Kasteelpark Nijenborgh op 5 en 6 juni aanstaande.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto Peter Korten
240522/HvL 

Wellicht interessant