img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

31-5-2022 11:25

Plaatsing tijdscapsule in oude kern Stevensweert

Stevensweert - 31 mei 2022 - In 1983 vond er een grote reconstructie plaats in de oude kern van Stevensweert. Als start van de werkzaamheden toentertijd werd een oorkonde in beton gestort. Binnenkort herhaalt de geschiedenis zich en starten grootschalige werkzaamheden in de oude kern. Daarbij wordt de oorkonde opgegraven en wordt er een tijdcapsule geplaatst. Daarvoor is de gemeente op zoek naar voorwerpen of informatie uit Stevensweert. Aanleveren kan tot zondag 7 augustus. De nieuwe tijdcapsule wordt begin september geplaatst.

img

Tijdcapsule

Een tijdcapsule is een (kleine) capsule gevuld met voorwerpen en/of informatie, die bedoeld is om mensen in de toekomst (zoals archeologen, antropologen en historici) te helpen een beeld te krijgen van een bepaalde tijdsperiode. Ook voor inwoners is dat natuurlijk heel interessant.

Voorwerpen voor in de capsule

Voor de nieuwe tijdcapsule gaat de gemeente op zoek naar voorwerpen of informatie die een beeld geven van Stevensweert van nu. De gemeent vraagt aan verenigingen, andere organisaties of personen uit Stevensweert vragen om stukken aan te leveren.

Voorwaarden 

- De tijdscapsule is 50x10 cm. Het gaat dus om kleine voorwerpen of zaken op papier (maximaal 2 pagina's, mag dubbelzijdig);
- De spullen moeten geschikt zijn om jarenlang in een tijdcapsule geplaatst te worden;
- De spullen worden eigendom van de gemeente. 

Aanleveren

Een unieke kans dus om de spullen of informatie van uw verenigingen of uw buurt te vereeuwigen! U kunt papieren of spullen aanmelden via info@gemeentemaasgouw.nl o.v.v. tijdscapsule Stevensweert. Dit kan tot zondag 7 augustus. Daarna neemt de gemeente contact met u op over het verzamelen van de spullen. Documenten kunnen direct als bijlage gemaild worden. Bij teveel aanmeldingen maakt de gemeente een selectie. De nieuwe tijdcapsule wordt begin september geplaatst.

Start van de werkzaamheden

Met de werkzaamheden wordt ook de oude oorkonde naar boven gehaald. Een bijzonder moment waar de inwoners van Stevensweert voor worden uitgenodigd. Meer informatie daarover volgt nog. Met het omhoog halen van deze oorkonde starten de werkzaamheden in de oude kern. De werkzaamheden duren (naar verwachting) tot mei 2023.

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
310522/HvL

 

Wellicht interessant