img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-6-2022 17:00

Dit zijn de kandidaat-wethouders voor de gemeente Leudal

Leudal - 3 juni 2022 - De coalitiepartijen van de gemeente Leudal dragen vier kandidaten voor als wethouder in het nieuwe college van de gemeente Leudal: Heleen Wijers-van der Linden van Samen Verder, Michel Graef van Samen Verder, Robert Martens van D66 Leudal en Huub van Helden van CDA Leudal. De officiële benoeming van de vier kandidaten vindt plaats op dinsdag 14 juni tijdens de raadsvergadering.  
 

img

Michel Graef, formateur: “We hebben het vertrouwen dat we ieder vanuit zijn eigen kennis, ervaring en overtuiging van betekenis gaan zijn voor de inwoners en gemeente Leudal.”

In april jl. startte de formateur met de onderhandelingen, waarbij de formerende partijen streefden naar een akkoord dat breed – binnen en buiten de gemeenteraad – wordt gedragen. Ook de fracties die niet aan tafel zaten, zijn in de gelegenheid gesteld kenbaar te maken welke punten zij graag terugzien in het coalitieakkoord, evenals diverse lokale organisaties.

Officiële benoeming

De officiële benoeming van de vier kandidaten vindt plaats op dinsdag 14 juni tijdens de raadsvergadering.

Michel Graef: “De kandidaatwethouders verwachten ook met burgemeester Désirée Schmalschläger een prettige en goede samenwerking als nieuw college van B&W. Ook hopen we op een constructieve samenwerking met alle partijen in de gemeenteraad om uitvoering te kunnen geven aan het coalitieakkoord.”

De partijen hebben elkaar op inhoud weten te vinden, het coalitieakkoord zal in de loop van komende week worden gepubliceerd. 

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
030622/HvL

Wellicht interessant