img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

9-6-2022 10:45

Grote hulpverleningsoefening van brandweer, ambulance en politie in Roggel

Roggel - 9 juni 2022 - Op de N562 hebben brandweer, politie en ambulancediensten op woensdagavond 8 juni een grote hulpverleningsoefening gehouden. Het was de eerste keer sinds het uitbreken van corona dat op grote schaal geoefend kon worden. Aan de oefening werd deelgenomen door de brandweerkorpsen uit Roggel, Meijel, Panningen en Kessel, ambulancezorg Limburg-Noord, politie basisteam Weert, autohulpdienst Broekmans, en kraanverhuur en berging Herpertz. DeltaLimburg.nl was erbij en maakte een videoreportage.
 

Het scenario betrof een landbouwvoertuig dat over de N562 reed en werd ingehaald door een personenauto die een tegenligger over het hoofd zag en daar frontaal op botste. Het inhalende voertuig kwam op de kop op de rijbaan terecht en het andere voertuig op de zijkant in de berm. Een achteropkomende automobilist schrok, week uit en schampte een boom om vervolgens met de linkerflank op een andere boom te botsen.

Een vrachtwagenchauffeur die achter het landbouwvoertuig reed, had te laat in de gaten dat deze een noodstop maakte en moest uitwijken naar de berm waar de vrachtwagen vervolgens kantelde.

In alle voertuigen zaten samen acht slachtoffers gespeeld door trauma-acteurs van Grip5.

Foto en reportage Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
090622/HvL
 
 
 

Wellicht interessant