img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

18-3-2019 14:00

Het Leudal nog toegankelijker met Elisabethpad

Haelen - Het Elisabethpad is een rolstoelvriendelijk familiepad, waarin de oude verbinding tussen het voormalige klooster St. Elisabeth en de Elisabethmolen in ere is hersteld. Hierdoor wordt de rijke cultuurhistorie beter toegankelijk voor het publiek.  Ook mensen die slecht ter been zijn, kunnen hierdoor genieten van het Leudal. Het pad is namelijk uitstekend geschikt voor rolstoelen en rollators. Er kan ook een 'off the road' rolstoel geleend worden bij Bezoekerscentrum Leudal. 

img

Langs dit pad kunnen bezoekers genieten van verschillende natuurlijke elementen, zoals een vlonderbrug die over een poel gebouwd is, een blotevoetenpad, diverse rustbanken met panoramisch uitzicht, veilige oversteek, een takkenril, klimboom en nog veel meer. 

Het eerste deel van het pad is in 2016 opgeleverd. Fase 2 van het pad is nu ook bijna gereed. Onderdeel van het pad is ook de aanleg geweest van een veilige oversteek. De totale lengte van het pad is ca. 3 km.

De gemeente Leudal is hierdoor weer een stukje mooier, veiliger en toegankelijker geworden. Het IVN, gemeente, provincie, Staatsbosbeheer, Land van Horne hebben samen de schouders eronder gezet om dit te realiseren. De werkzaamheden zijn bijna gereed, maar er kan nu al gebruik worden gemaakt  van het pad. 

Locatie: Bezoekerscentrum Leudal, Roggelseweg 58, Haelen.

Foto: Leon van Lier


Wellicht interessant