img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-6-2022 14:21

KERNgezonde smaaklessen bij BS De Kwir

Neer - 14 juni 2022 - Op dinsdag 14 juni beleefden de kinderen van de groepen 5/6 van basisschool De Kwir in Neer  wederom een leuke en leerzame KERNgezond-activiteit. Deze keer gingen ze aan de slag met smaak. Ze maakten een eigen gezond gerecht en testten hun zintuigen door verschillende producten te proeven, ruiken, zien en voelen. Het bleek nog niet zo gemakkelijk om op die manier te bepalen welk product het was!

img

Zelf gerechtje bereiden

Zo maakten ze een eigen heerlijke gerechtje van komkommer, zuivelspread, griekse yoghurt, bieslook, knoflook, bosui en peterselie. Zelf sneden ze de producten en mixten deze tot een lekkere heksenkaas. Uiteraard mochten ze zelf het gerechtje opeten!

Zintuigen gebruiken

Als tweede onderdeel gingen ze aan de slag met hun zintuigen. Zo proefden, roken, zagen en voelden ze verschillende dagelijkse producten. Ze ontdekten dat je vaak toch meer dan één zintuig nodig hebt om te ontdekken welk product je voor je hebt. Zo zagen ze bijvoorbeeld vier verschillende kleuren yoghurt/vla maar zonder te ruiken en proeven vonden de kinderen het toch lastig om te ontdekken welke smaak het product had. Later  ontdekten ze dat de yoghurts allemaal dezelfde smaak hadden en dat er kleurstof was toegevoegd, iets dat fabrikanten van bijvoorbeeld snoep ook vaak gebruiken om de consument te misleiden.

Slotactiviteit

Deze activiteit was alweer de laatste in een reeks inspirerende en leerzame activiteiten voor de kinderen van De Kwir.

Foto KERNgezond
140622/HvL

 

Wellicht interessant