img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

18-6-2022 13:30

Edwin Jacobsz uit Roermond ontvangt gemeentelijke onderscheiding 'De Christoffel'

Roermond - 18 juni 2022 - Op zaterdagmiddag 18 juni heeft Edwin Jacobsz, de voorzitter van Stichting Limburgse Veteranendag, uit handen van burgemeester Rianne Donders-de Leest van de gemeente Roermond, de gemeentelijke onderscheiding 'De Christoffel' ontvangen. Daarnaast mag hij zijn handtekening zetten in het Gulden Boek van de stad Roermond. De uitreiking vond plaats tijdens de Limburgse Veteranendag in het Herdenkingspark Roermond. 

img

Al ruim 20 jaar zet de heer Edwin Jacobsz zich belangeloos en in vele rollen en functies in voor veteranen, veteranenverenigingen, verenigingen van oud-militairen en herdenkingsorganisaties. Dit doet hij niet alleen in Roermond, maar ook op provinciaal en landelijk niveau. Hij is medeoprichter en voorzitter van de Stichting Limburgse Veteranendag.

Ook was hij betrokken bij de oprichting van een nieuwe stichting die opkomt voor de erkenning, waardering en respect voor veteranen en andere geüniformeerden, de Stichting Koepel Veteranen en andere Geüniformeerden Organisaties Limburg.

De heer Jacobsz is erevoorzitter van de Bond van Wapenbroeders, afdeling Roermond en Venlo. Daarnaast is hij betrokken bij diverse herdenkingsorganisaties in Midden-Limburg.

Zijn werkzaamheden hebben bijgedragen aan het verkrijgen van respect en waardering voor de inzet van de veteranen in Limburg en in Nederland. En de heer Jacobsz heeft er mede voor gezorgd dat Roermond bekend is als Veteranenstad.

Als dank en waardering voor zijn inzet gedurende een groot aantal jaren heeft het college van burgemeester en wethouders besloten de heer Edwin Jacobsz de gemeentelijke onderscheiding ‘de Christoffel’ toe te kennen.

Foto DeltaLimburg.nl
180622/HvL

Tags
Wellicht interessant