img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

26-6-2022 15:41

Landelijke finale Kern met Pit - Bronzen Pit voor Hunsel

Amersfoort/Hunsel - 26 juni 2022 - Tijdens de landelijke finale van Kern met Pit op zaterdag 25 juni heeft de Limburgse provinciewinnaar Parochiekerk "Jacobus de Meerdere” uit Hunsel de Bronzen Pit gewonnen en een bedrag van € 1.000. In Hunsel hebben inwoners met hun project om de kerktuin in Hunsel in te richten als een ontmoetingsplek voor pelgrims, de parochiekerk van Hunsel op de kaart gezet voor pelgrims, wandelaars en fietsers uit de omgeving en voor de dorpsgemeenschap.

img

Het project om de kerktuin in Hunsel in te richten als een ontmoetingsplek voor pelgrims is afgelopen januari provinciewinnaar geworden. De 12 winnende buurtprojecten streden op zaterdag 25 juni in Amersfoort tegen elkaar in de landelijke finale voor de Gouden Pit van € 3.000.   

Hunsel - Informering en Uitstraling Jacobuskerk

Werkgroep Jacobus de Meerdere: "We willen de monumentale kerk van Hunsel meer op de kaart zetten voor pelgrims door de kerktuin als ontmoetingsplek in te richten. Dit willen we doen door de achterzijde van de kerk aan te passen met elementen uit de Pelgrimsroute zodat dit een geheel vormt met de tuin aan de voorzijde."

Gouden Pit

Heksje Route uit Noord-Brabant heeft zaterdag 25 juni de nationale prijs gewonnen van Kern met Pit. Het buurtinitiatief ontving een bedrag van € 3.000 en mag zich het 'beste buurtinitiatief van Nederland' noemen!

Zilveren Pit

De Zilveren Pit, t.w.v. € 2.000 is gewonnen door Plastic Vally uit Wolfheze, Gelderland. Daar halen inwoners plastic uit de natuur en zorgen dat scholen, bedrijven en buren meehelpen bij het inzamelen van afval plastic.

Foto Kern met Pit
260622/HvL

Wellicht interessant