img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

27-6-2022 12:30

Winnaars Drakenbootfestival Limburg 2022

Herten - 27 juni 2022 - Tijdens een zinderende Drakenbootstrijd bij de Oolderbeach in Herten hebben de leerlingen van het Yuverta VMBO Roermond op zaterdag 25 juni de eerste college race van het Drakenbootfestival Limburg gewonnen. Winnaar van de Drakenboot trofee is vriendengroep De Dulle uit St. Odilienberg. De datum voor volgend jaar is ook al bekend: zaterdag 24 juni 2023 op dezelfde locatie. 

img

College Race Wisselbeker

Speciaal aan deze lustrum editie was de College Race. Hieraan deden leerlingen van diverse Roermondse basisscholen en diverse vervolgopleidingen mee met als doel de kinderen kennis te laten maken met recreëren en bewegen in hun eigen omgeving. 

In de finale moesten de leerlingen van het Yuverta VMBO Roermond het onder andere opnemen tegen hun eigen leraren. Die waren niet opgewassen tegen het kracht geweld van de leerlingen.

De Yuverta leerlingen hebben een wisselbeker in ontvangst genomen, hetgeen betekent dat ze de eer volgend jaar moeten verdedigen. Want de College Race wordt een jaarlijks terugkerend onderdeel van het Drakenbootfestival.

Drakenboot trofee

De Drakenboot trofee is gewonnen door vriendengroep De Dulle uit St. Odilienberg. In de eerste proefronde sloeg deze groep nog onfortuinlijk om. Daardoor leken de kansen voor dit team verder weg dan ooit. Toch bereikten ze de halve finale en drongen ze uiteindelijk door tot de finale. Met grote krachtsinspanning van het team en het opzwepende tempo van de trommelaar op de voorplecht, wisten ze in de spannende eindstrijd met een neuslengte te winnen van hun tegenstanders.

Editie 2023

Bestuur Drakenbootfestival: "We kunnen terugkijken op een geslaagde lustrumeditie van het Drakenbootfestival. De Oolderbeach bleek een fantastische locatie voor jong en oud. De datum voor volgend jaar is dan ook meteen vastgelegd. Dat is zaterdag 24 juni 2023, locatie is hetzelfde. Inschrijven kan al, volg onze socials of website."

Foto Drakenbootfestival (winnende team Yuverta VMBO Roermond)
270622/HvL

Wellicht interessant