img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

27-6-2022 17:55

Fitheid in de gemeente Leudal onder de loep

Horn/Ittervoort - 27 juni 2022 - Hoe fit zijn inwoners in Leudal? Ruim 150 senioren uit Horn en Ittervoort gingen recent op zoek naar het antwoord op deze vraag door deel te nemen aan de fit- en gezondheidstesten die het beweegteam van Negen in opdracht van de gemeente Leudal had georganiseerd. En wat blijkt? Het is best goed gesteld met de gezondheid van de ouderen in Horn en Ittervoort! Na de zomer komen andere dorpen in de gemeente Leudal aan bod. Informatie daarover volgt.

Inwoners enthousiast

Beweegcoach Matti: "We hebben twee geslaagde testdagen in Ittervoort en Horn achter de rug. Het enthousiasme onder de inwoners was erg groot en we zien bij veel senioren positieve gezondheidsresultaten. Deelnemers ontdekten hoe het gesteld is met hun conditie, spierkracht en balans." 

Passend beweegaanbod

Naar aanleiding van de testresultaten kregen de deelnemers een uitgebreide en persoonlijke gezondheidsanalyse. "Het persoonlijke gesprek aan het einde van de testen was waardevol en gaf mij een goed beeld van mijn gezondheid", aldus één van de deelnemers. Tijdens de adviesgesprekken worden de deelnemers ook doorverwezen naar passend beweegaanbod in Leudal.

Handreiking

Wethouder Heleen Wijers: "Sport en beweging draagt bij aan de vitaliteit van inwoners en heeft daarmee een positief effect op de leefbaarheid in de dorpen. In Leudal hebben we extra aandacht voor inwoners die niet vanzelfsprekend mee (kunnen) doen, zoals senioren. Met deze fit- en gezondheidstest bieden we een handreiking naar een eerste stap richting een structurele vorm van beweging."

Meer weten?

Inwoners die meer willen weten over deze fitheidstesten óf op zoek zijn naar een passende vorm van bewegen, kunnen contact opnemen met beweegcoach Matti via telefoonnummer 06-28 15 17 93. Deze activiteit komt voort uit het Leudalse Sport- en Beweegakkoord.

Foto's gemeente Leudal
270622/HvL 
 
 
 

Wellicht interessant