img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

29-6-2022 10:30

KERNgezonde slotactiviteit BS De Leerlingst Haelen

Haelen - 29 juni 2022 - Voor de leerlingen van de groepen 5 van basisschool De Leerlingst in Haelen stond op dinsdagochtend 28 juni de laatste KERNgezond-activiteit van dit schooljaar op het programma. De kinderen brachten een bezoek aan Criens Blauwe Bessen. Ze kregen er een rondleiding, maakten een gezond gerechtje en speelden een voedingsquiz.

img

Hier kregen de kinderen een rondleiding over dit prachtige bedrijf. Zo leerden ze van alles over de blauwe bessen, maar ook over de aardbeien, want deze worden hier ook geteeld.

Daarnaast maakten de kinderen met deze mooie producten ook een lekker gerechtje. Zo werd er een trifle gemaakt met blauwe bessen, aardbeien, Griekse yoghurt en volkoren muesli. Een heerlijk zomers gerechtje wat de kinderen daarna ook lekker mochten opsmullen.
 
Als laatste onderdeel speelden de kinderen een voedingsquiz. De vragen moesten ze zelf zoeken en in groepjes proberen op te lossen.  
 
Het was een inspirerende ochtend waar de kinderen weer veel opstaken. De ochtend werd afgesloten met een groot applaus voor Stefan en Lenny Criens.

Foto KERNgezond
290622/HvL
 

Wellicht interessant