img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

1-7-2022 10:01

Voor welke coronavaccinaties kom ik nog in aanmerking?

Limburg - 1 juli 2022 - Een eerste of tweede coronavaccinatie, boostervaccinatie of herhaalprik halen kan bij een van de tijdelijke of reguliere vaccinatielocaties van GGD Limburg-Noord. Ben je jonger dan 60 jaar (zonder medische indicatie) dan ben je met drie prikken momenteel volledig beschermd. Of val je onder de doelgroep voor de herhaalprik, dan ben je met vier prikken momenteel volledig beschermd. Op dit moment is het nog niet mogelijk om een vijfde prik te halen.

img

Beschikbare vaccinaties 

- De basisvaccinaties (eerste of tweede prik) is voor iedereen vanaf 5 jaar te halen.

- Een boostervaccinatie (derde prik) is voor iedereen vanaf 12 jaar te halen. Dit is een extra vaccinatie bovenop de eerdere basisvaccinaties.

- Een herhaalprik (vierde prik) wordt alleen aangeboden aan een selecte doelgroep, namelijk 60-plussers, mensen met een medisch hoog risico en mensen met het syndroom van Down. Als je voor deze prik in aanmerking komt, ontvangt je een uitnodigingsbrief van het RIVM.

Bescherming

Ben je jonger dan 60 jaar (zonder medische indicatie) dan ben je met drie prikken momenteel volledig beschermd. Of val je onder de doelgroep voor de herhaalprik, dan ben je met vier prikken momenteel volledig beschermd. Op dit moment is het nog niet mogelijk om een vijfde prik te halen.

Bron GGD Limburg-Noord
010722/HvL

Wellicht interessant