img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

1-7-2022 11:04

Per 1 juli 2022 mogelijk om rijbewijs online te verlengen in Leudal

Leudal - 1 juli 2022 - Vanaf 1 juli 2022 kunnen inwoners van gemeente Leudal hun rijbewijs digitaal verlengen via de website van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Burgemeester Schmalschläger is blij met deze digitalisering van de dienstverlening, ze hoopt dat de inwoners van de gemeente Leudal hiermee beter, sneller en naar tevredenheid wordt geholpen. 

img

Erkende fotograaf

Voordat u de aanvraag voor verlenging doet op de website van de RDW, moet u eerst naar een erkende fotograaf of fotocabine zijn geweest. De fotograaf stuurt onder vermelding van uw huidige documentnummer de pasfoto door naar de RDW. Zodra die de foto heeft goedgekeurd, ontvangt u een e-mail waarmee het online verlengen kan worden aangevraagd.

In de gemeente Leudal kunt u terecht bij Primera Plantinga in Heythuysen en Fotostudio Bongers. Ook kunt  u een pasfoto laten maken door een goedgekeurde fotograaf in een andere gemeente. Op de website van de RDW staat een kaart met daarop alle erkende fotografen en fotocabines.

Ophalen rijbewijs

U ontvangt een e-mail van de RDW als uw rijbewijs klaarligt bij de gemeente. Haal uw rijbewijs op bij de gemeente Leudal. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Neem uw huidige rijbewijs mee. Dat moet u inleveren. Daarna krijgt u uw nieuwe rijbewijs.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Leudal en dit voorlichtingsfilmpje.

Foto DeltaLimburg.nl
010722/HvL