img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-7-2022 10:30

Wandelen rondom Molenplas bij Stevensweert weer mogelijk

Stevensweert - 6 juli 2022 - Op een klein stukje na kan het volledige rondje om de Molenplas bij Stevensweert weer worden gewandeld. In het gebied wordt een nieuwe vispassage aangelegd. De werkzaamheden voor de aanleg van de nieuwe vispassage zijn vergevorderd, maar nog niet helemaal klaar en daarom is nog niet het héle gebied opengesteld voor wandelaars.

Aanleg vispassage

In de gemeente Maasgouw, tussen de kernen Ohé en Laak en Stevensweert, ligt het stroomgebied van de Oude Maas. De vissen willen vanuit de Maas door de Biltplas, de Molenplas en de Oude Maas naar de Geleenbeek om zich voort te planten. De twee plassen zijn nu moeilijk te passeren voor vissen. Om de vissen te helpen wordt een nieuwe beek (vispassage) aangelegd langs de Molen- en Biltplas.  

De uitvoering van de werkzaamheden gebeurt onder ecologische begeleiding en in afstemming met Natuurmonumenten als eigenaar en beheerder van het gebied. 

Welk gebied is open?

Op bijgaand kaartje (tweede foto) is te zien welk gebied is opengesteld (groen gekleurd).

Meer informatie

DeltaLimburg.nl volgt de aanleg van de vispassage in een drieluik, dat tot stand is gekomen in samenwerking met Waterschap Limburg. De laatste aflevering is in de maak, want de werkzaamheden zijn nog niet afgerond:

Drieluik over aanleg vispassage bij Stevensweert - #1 - Delta Limburg

Drieluik over aanleg vispassage bij Stevensweert - #2 - Delta Limburg

Meer informatie over de vispassage is te vinden op de website van Waterschap Limburg.  

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
070722/HvL

Wellicht interessant