img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-3-2019 14:00

Tien nultredenwoningen op lokatie voormalige discotheek Haelen

Haelen - Het was al bekend dat op de plek van de voormalige discotheek in Haelen na de sloop woningbouw zou worden gerealiseerd. Het aanvankelijke plan was om hier 22 koopappartementen te realiseren. Echter, de bouw van deze 22 appartementen lijkt echter niet op een kwalitatieve en stedenbouwkundig verantwoorde wijze te kunnen worden gerealiseerd. Verwacht wordt dat met de realisatie van tien nultredenwoningen in een hofjesstructuur wel een passende invulling kan worden gerealiseerd, die ook meer recht doet aan de wensen van omwonenden als het gaat om hun privacy en minder verlies van uitzicht.

img

Een nultredenwoning is een woning die zonder trappen van buitenaf bereikbaar is en waarbij de primaire ruimtes (de keuken, het sanitair, de woonkamer en minimaal één slaapkamer) zich op dezelfde woonlaag bevinden. Een nultredenwoning is geschikt voor mensen waarbij alleen het traplopen moeilijk of niet meer gaat.

De bewoners die direct aan het plangebied wonen, zijn al over het plan geïnformeerd. Zij konden aandachtspunten naar voren brengen en deze worden meegenomen bij de verdere planuitwerking.

Het plan om tien nultredenwoningen te realiseren past ook beter bij de uitkomsten van het woningmarktonderzoek uit 2018, dat ten grondslag ligt aan de ontwerp StructuurvisieWonen Midden-Limburg. Hieruit volgt namelijk een behoefte aan grondgebonden nultredenwoningen.

Of de tien nultredenwoningen er gaan komen hangt af van de bereidheid van HHH B.V. om het plan te wijzigen en de bereidheid van Wonen Zuid om de woningen te exploiteren. De gemeente Leudal heeft zich via de overeenkomsten uit 2017 gecommitteerd aan-en verplicht tot het meewerken aan 22 koopappartementen. De gemeenteraad wordt geïnformeerd over het plan en in de gelegenheid gesteld wensen en bedenkingen te uiten. Dit voordat verdere stappen worden gezet.

Tags
Wellicht interessant