img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

8-7-2022 16:55

WML - tijdelijk harder water voor (delen van) Midden- en Noord-Limburg

Limburg - 8 juli 2022 - WML maakt voor de productie van ons drinkwater naast grondwater ook gebruik van Maaswater. De kwaliteit van de bronnen wordt dagelijks gecontroleerd en mocht deze op enig moment niet aan de eisen voldoen, dan neemt WML direct maatregelen. Aangezien in het Maaswater een onbekende stof is aangetroffen, heeft WML uit voorzorg de inname van Maaswater voor de productie van drinkwater tijdelijk gestopt. Op dinsdag 12 juli wordt tijdelijk overgeschakeld naar het gebruik van (diep) grondwater.

img

Drinkwater is het best bewaakte levensmiddel van Nederland. Nu de situatie langer aanhoudt dan gebruikelijk, schakelt WML op dinsdag 12 juli over op de daarvoor ter beschikking staande back-up, namelijk het gebruik van (diep) grondwater. De kwaliteit van uw kraanwater blijft onberispelijk. Wel verandert de samenstelling enigszins. De verandering zal geleidelijk plaatsvinden.

Wat merkt u hiervan?

De toename van de hardheid en de mogelijke afzet van kalk kan merkbaar zijn, bijvoorbeeld door een laagje op de thee, kalkaanslag op glaswerk, kranen of douchewanden. De hardheid van het water voldoet hiermee overigens nog steeds aan de wettelijke voorschriften. De situatie is tijdelijk. Zodra de kwaliteit van het Maaswater weer voldoet aan onze strenge eisen, gaan hardheid en kalkafzettendheid weer terug naar het oorspronkelijke niveau.

Op deze webpagina van WML vindt u meer informatie over wat er precies verandert aan hardheid en kalkafzettendheid en meer informatie over hardheid van water in het algemeen.

Stockfoto
080722/HvL

Wellicht interessant