img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

13-7-2022 11:30

Inwoners Leudal leveren 3000 waardebonnen in voor energiebesparing

Leudal - 13 juli 2022 - 3000 waardebonnen! Zoveel bonnen zijn er door inwoners van de gemeente Leudal ingeleverd bij bouwmarkten in Leudal voor de aanschaf van energiebesparende producten. Dat betekent dat ongeveer 10% van alle inwoners van Leudal gebruikt hebben gemaakt van de regeling. De actie met de waardebonnen maakte deel uit van het programma Regeling Reductie Energieverbruik Woningen (RREW). Energiebesparing is de snelste manier om de energierekening te verlagen.

img

Regeling Reductie Energieverbruik Woningen (RREW)

In 2020 trapten de gemeente Leudal, Coöperatie Leudal Energie en Rabobank Peel en Maas af met de campagne; Eenvoudig energie besparen: waarom niet? Dit om inwoners bewust te maken van de mogelijkheden om energie te besparen. De bespaarbonnen RREW, gefinancierd door het Rijk, waren een extra stimulans voor inwoners om minder energie te verbruiken door de inzet van energiebesparende producten.

Wethouder Michel Graef: “Dankzij de inzet van deze waardebonnen t.w.v. in totaal 2x40 euro kunnen inwoners jaarlijks het dubbele besparen op hun energierekening. Het feit dat er 3000 waardebonnen zijn ingeleverd is een mooie stap in de goede richting om samen op eenvoudige wijze nog meer energie te besparen.”

Meer informatie

Meer informatie over de gemeente Leudal en duurzaamheid is te vinden op de website duurzaamleudal.nl.

130722/HvL

Wellicht interessant