img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

15-7-2022 18:45

Schuurbrand in Kelpen-Oler

Kelpen-Oler - 15 juli 2022 - In Kelpen-Oler is net voor half drie op vrijdagmiddag 15 juli brand in een schuur ontstaan. Er is niemand gewond geraakt. De brandweer is met groot materieel uitgerukt naar de schuur omdat bekend is dat het waterleidingnetwerk geen grote hoeveelheden water kan leveren in deze omgeving. De brand in die schuur kon snel worden bedwongen, maar de brandweer kon niet niet voorkomen De brandweer kon echter niet voorkomen dat het vuur oversloeg naar een aangrenzende schuur.  

img

Bij aankomst kwam de brandweer een berg stro in de schuur tegen die in brand stond. Door snel optreden van de brandweer kon de brand in deze schuur zich niet uitbreiden. 

De brandweer kon echter niet voorkomen dat het vuur oversloeg naar een aangrenzende schuur. Het dak van die schuur heeft vlamgevat en hierbij is asbest vrijgekomen. Na onderzoek door de brandweer bleek dat de asbestdeeltjes alleen op het perceel van het brandadres zijn terechtgekomen.

De berg stro is eerst uit elkaar gehaald om zo alles goed te kunnen blussen.

De hulp van Stichting Salvage is ingeroepen mede ook om te zorgen voor het opruimen van de asbestdeeltjes op het erf. De oorzaak van de brand heeft verband met slijpwerkzaamheden.

150722/HvL
 

Wellicht interessant