img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

16-7-2022 12:20

Oefenen voor de Roermond City Swim 2022

Roermond - 16 juli 2022 - Het is nu een jaar geleden dat het waterpeil van de Roer steeg tot over de kademuur. Deze week zwommen er echter alweer 45 fanatiekelingen in voorbereiding op de Roermond City Swim die op zaterdag 3 september plaatsvindt. De laatste keer dat er in hartje Roermond enthousiaste zwemmers in de Roer en Maas doken, is alweer 3 jaar geleden. Als gevolg van corona kon de Roermond City Swim in 2020 en 2021 helaas niet doorgaan, maar dit jaar wel! 

Oefenen voor de Roermond City Swim

Veel terrasbezoekers op de Roerkade en in de Voorstad keken vrijdagavond raar op toen om half acht 's avonds 45 fanatieke zwemmers onder leiding van trainers van de Roermondse Zwemvereniging een uur lang bezit namen van de Roer. Het betrof de eerste clinic voor jong en oud in voorbereiding op de City Swim. De stroming werd vanaf de ECI stilgezet en de reddingsbrigade zorgde ervoor dat de zwemmers een uur lang veilig konden trainen.

Toon Hermans Huis Roermond  

Voorzitter Léon op de Coul van de stichting Roermond City Swim is een blij man: “We mogen weer! Fantastisch om zo’n grote groep hier in het water te zien. Iedereen verheugt zich ook echt op de aanstaande City Swim op 3 september en we nodigen ook iedereen van jong tot oud uit om zich in te schrijven via onze website. Deelname is al mogelijk voor een afstand van 500 meter, tot zelfs 20 kilometer. Met dank aan het grensoverschrijdende samenwerkingsverband Interreg kan er dit jaar ook in Duitsland gezwommen worden. En we doen het natuurlijk allemaal voor het goede doel en dat is het Toon Hermans Huis Roermond. We willen zoveel mogelijk geld inzamelen om de realisatie van een nieuwe multidisciplinaire ruimte mogelijk te maken.”

Meedoen? Schrijf je dan in!

Inschrijven voor de Roermond City Swim op zaterdag 3 september kan online via de website van Roermond City Swim.   

Foto en video Roermond City Swim
160722/HvL

Wellicht interessant