img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

16-7-2022 21:13

Koninklijke Erepenning voor 100-jarige Harmonie Philomena Haelen

Haelen - 16 juli 2022 - Tijdens het openluchtconcert van de 100-jarige Harmonie Philomena op het terras van Trefcentrum Aldenghoor in Haelen, kreeg de jubilerende harmonie op zaterdag 16 juli door burgemeester Desirée Schmalschläger de Koninklijke Erepenning uitgereikt. In juli 2021 was de officiële start van het jubileumjaar gepland, maar vanwege de toen geldende coronamaatregelen moest de planning worden bijgesteld en vond de uitreiking van de Koninklijke Erepenning nu plaats.

De uitreiking van de Koninklijke Erepenning is een mooie toevoeging aan het 100-jarige jubileum. Het is een verdienste voor het vele werk en de energie die bestuur en leden in deze harmonie hebben gestoken.

Koninklijke Erepenning

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat het respect en de waardering symboliseert dat de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger. Deze bijzondere penning kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen. 

Alleen de Koning kan de Erepenning toekennen. Deze staat strikt op naam van de ontvangende instantie. De ontvanger heeft het recht op briefpapier of gedrukte stukken van deze onderscheiding in woord en/of beeld melding te maken. 

Foto's Leon van Lier |DeltaLimburg.nl
160722/HvL
 

Wellicht interessant