img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

21-3-2019 03:20

KERNgezond Roggel bezoekt Ria Joosten Catering en Evenementen

Roggel - Op donderdag 21 maart 2019 bezochten de leerlingen van de groepen 5/6 van Basisschool De Zjwiek Ria Joosten Catering en Evenementen in het kader van de smaaklessen binnen het traject KERNgezond. De ochtend bestond uit vier verschillende onderdelen: een rondleiding met een kijkje achter de schermen, het bereiden van heerlijke gezonde gerechten, een kwartspel over de Schijf van Vijf en een zintuigenquiz. De ochtend werd afgesloten met het samen smullen van alle zelfbereide en heerlijke gerechten. De kinderen hadden het zichtbaar erg naar hun zin. 

Samen met de kok maakte elk groepje een ander gerechtje: gevulde paprika’s met humus gemaakt, maïssoep, tacopizza’s en mini-omeletjes met kip en brood.

Bij het kwartetspel over de Schijf van Vijf leerden de kinderen bewust en onbewust veel over gezonde voeding.

Bij de zintuigenquiz mochten ze ruiken, proeven, bekijken en voelen om vervolgens te raden wat het was en dat viel in de praktijk nog niet mee.   

KERNgezond Roggel is een lokaal initiatief van Sport-Company en wordt mede mogelijk gemaakt door Volta Limburg en ondersteund door de gemeente Leudal en de Provincie Limburg. 

 

Tags
Wellicht interessant