img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-7-2022 12:00

MRI-ruimte Laurentius Ziekenhuis Roermond opgefleurd met rustgevende fotowand

Roermond - 23 juli 2022 - Op de afdeling medische beeldvorming van het Laurentius Ziekenhuis Roermond komen patiënten onder andere voor het maken van een MRI-scan. Voor sommigen kan een dergelijk onderzoek best spannend zijn. Dankzij de Vrienden van Laurentius is de ruimte nu opgefleurd met twee grote fotowanden met een natuurfoto van de Roer, die ook door Roermond stroomt. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat natuurfoto’s een rustgevend en stress verminderend effect hebben op patiënten.

img

Veel patiënten vinden een MRI-scan spannend. Vooral wanneer het hoofd de tunnel in moet, kunnen mensen last krijgen van claustrofobie. Dat maakt het moeilijk om te ontspannen en stil te blijven liggen tijdens het maken van de scan.

MRI-laboranten Esther Julicher en Charlotte Raemakers doen er alles aan om patiënten op hun gemak te stellen: “Uiteraard is een goede voorlichting vooraf belangrijk. Daarnaast beschikken we over een koptelefoon zodat patiënten muziek kunnen luisteren om de aandacht af te leiden van de harde geluiden van het apparaat."

Inmiddels is de ruimte waarin het MRI-apparaat staat ook opgefleurd met twee grote fotowanden. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat natuurfoto’s een rustgevend en stress verminderend effect hebben op patiënten. Er is gekozen voor een foto van de Roer, één van de wateren die door Roermond stroomt. De foto is gemaakt door hobbyfotografe én collega Maggy Maassen.

Aan patiënten die met het hoofd de MRI-tunnel in gaan is ook gedacht. Die kunnen via een slim geplaatste spiegel toch naar de foto kijken.

Om dit initiatief te kunnen realiseren klopten de laboranten aan bij de stichting Vrienden van Laurentius. Hetty Belgers, bestuurslid van de stichting, kwam deze week het eindresultaat bewonderen: “Wat een prachtig resultaat! Een echte blikvanger die ervoor zorgt dat de ruimte minder klinisch en meer gastvrij overkomt. En ik herkende meteen ook de locatie waar deze foto is gemaakt!”

Foto Laurentius Ziekenhuis (vlnr Maggy Maassen, Charlotte Raemakers, Esther Julicher en 
Hetty Belgers)
230722/HvL

Wellicht interessant