img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

21-3-2019 16:55

Realisatie fietspad langs Heldenseweg

Neer - Om de verkeersveiligheid voor fietsers op de Heldenseweg (verbindingsweg tussen de Napoleonsweg en de N562 Roggel-Helden) te vergroten, wordt langs de Heldenseweg een vrij liggend, enkelzijdig, in twee richtingen bereden fietspad (zoals in bijgevoegde foto) over de totale lengte van 3,3 kilometer gerealiseerd. Binnen de bebouwde kom ontbreekt de ruimte voor een vrij liggend fietspad en is gekozen voor fietssuggestiestroken. 

img

In de huidige situatie, waarin fietsers en auto's op de rijbaan rijden, wordt de weg door fietsers als zeer onveilig ervaren. Naar verwachting starten de werkzaamheden in het laatste kwartaal van 2019 en zal in de loop van 2020 de nieuwe situatie gereed zijn voor gebruik.

De Heldenseweg is ongeveer 4 km lang, waarvan 700 m binnen de bebouwde kom ligt. Hier mag 50 km/uur worden gereden. Het overige gedeelte van de weg ligt buiten de bebouwde kom, met een maximum snelheid van 80 km/uur.  

Wethouder Stan Backus: ” Als gemeente vinden we de verbetering van de verkeersveiligheid van de Heldenseweg een vereiste. Voor het College zijn fietsverbindingen, binnen het onderdeel verkeer en vervoer, een belangrijk speerpunt. Een gericht actiepunt is nieuwe fietsverbindingen ontwikkelen en bestaande fietsverbindingen verbeteren. De Heldenseweg is daar een goed voorbeeld van. Voor de fietsers betekent de aanleg een verbetering van de bruikbaarheid van fietsroutes en een veiligere route. Aan het project voor de realisatie van het fietspad is in het kader van het Uitvoeringsplan Fiets 2016-2019 in maart 2018 een provinciale subsidie toegekend van € 658.000. Daarnaast is het opgenomen als toonaangevend project in het Provinciale Uitvoeringsplan Fiets.”

Foto: Helian van Lier

Wellicht interessant