img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

25-7-2022 16:35

Maasgouw onderzoekt mogelijkheid opvang Oekraïense vluchtelingen op riviercruiseschip

Maasbracht - 25 juli 2022 - De gemeente Maasgouw onderzoekt op dit moment de mogelijkheid voor de tijdelijke opvang van Oekraïense vluchtelingen op een riviercruiseschip. De plek die de gemeente op het oog heeft voor het riviercruiseschip is de Oude Loswal in Maasbracht. Het gaat om een riviercruiseschip met 180 bedden voor een periode van 12 maanden.

img

Burgemeester Stef Strous: “De oorlog in de Oekraïne woedt nog steeds voort. Maasgouw voelt zich vanaf het begin solidair met de Oekraïense oorlogsslachtoffers en biedt sinds de oorlog uitbrak al opvang en huisvesting. De nood voor de opvang wordt steeds hoger. Daarom onderzoeken we op dit moment of het mogelijk is om Oekraïense vluchtelingen tijdelijk op te vangen op een riviercruiseschip. We zijn hierover in overleg met onder andere het Rijk en Rijkswaterstaat. Of het daadwerkelijk gaat lukken, dat weten we begin september.”
 
Wanneer uit het onderzoek blijkt dat het riviercruiseschip er kan komen, dan verwacht de gemeente de Oekraïense vluchtelingen dit najaar te ontvangen. De gemeente Maasgouw heeft omwonenden en ondernemers bij de haven op de hoogte gebracht van het onderzoek.
 
Op www.gemeentemaasgouw.nl/oekraine heeft de gemeente Maasgouw een pagina ingericht met vraag en antwoord over het onderzoek naar de tijdelijke opvang voor de Oekraïense vluchtelingen. 

250722/HvL

Wellicht interessant