img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

31-7-2022 21:09

Foto-impressie Pro-Motorcross in Nederweert met Roermondenaar Romano Aspers

Nederweert - 31 juli 2022 - In Nederweert is dit weekend het tweedaagse ‘Pro Motocross’ gehouden.  Het Motorcross circuit in Nederweert (NL) biedt door het compacte en overzichtelijke geheel een ideaal strijdtoneel voor intense duels op topniveau. DeltaLimburg ging op zaterdag een kijkje nemen en sprak met Romano Aspers uit Roermond en de 14-jarige Lotte van Drunen uit Sliedrecht. Dit was de dag van de 85cc, 125cc, WMX, 250cc én 450cc klasse.

Romano Aspers

Ook Romano Aspers uit Roermond is op zaterdag  aanwezig, zijn hele familie zit in de wereld van de motorcross. Romano is op 3-jarige leeftijd gestart  op de quad en toen hij vier was, kroop hij op zijn eerste crossmotor. Hij vindt het top om als Limburger op topniveau in deze sport te kunnen werken, want er zijn slechts weinig provinciegenoten die in de top meedraaien. Hij vindt het super om ook deze sport in Limburg te kunnen doen. Zijn droom is om steeds hoger te komen in het WK, zodat hij als professional kan laten zien hoe goed men in ons mooie Limburg ook deze sport kunnen beoefenen.

Lotte van Drunen

Lotte van Drunen een dame van 14 jaar oud uit Sliedrecht. Ze rijdt de dames- en herenklasse, maar vindt het moeilijk om tegen de jongens te rijden. De jongens zien haar echt als meisje en proberen haar toch in te halen en het haar zwaar te maken. Volgend jaar gaat ze vaker bij de dames rijden in de women Wmx en natuurlijk de emx 125 cc. Qua snelheid is ze goed gegroeid en rijdt ze goed mee met de heren, ze werd zelfs 10de bij het motorcross event in Lommel. Ze staat nu eerste in het OMK oftewel het NK. Volgend jaar hoopt ze het Nk en het EK te winnen.

Meer informatie

Op de website www.livingfortheweekend.mx is alle informatie te vinden over dit motorcross evenement in Nederweert.

Bezoek ook de facebookpagina van DeltaLimburg.nl voor een complete fotoreportage van dit evenement.

Foto's en tekst Gerard Ververs|DeltaLimburg.nl
310722/HvL

Wellicht interessant