img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

12-8-2022 16:20

Tentoonstelling 'NIEUWE JAS' in Cuypershuis Roermond

Roermond - 12 augustus 2022 - In het Cuypershuis te Roermond is van dinsdag 13 september 2022 tot en met zondag 26 februari 2023 de tentoonstelling ‘NIEUWE JAS’ te zien met werk van de Roermondse kunstenaar Daniël Heynen. Patronen komen voor in alle tijden en alle culturen. Ze verlevendigen de woonomgeving van mensen en zorgen voor sfeer. De patronen, die Pierre Cuypers heeft gebruikt in zijn werk, vormden de inspiratiebron voor deze expositie van Daniël Heynen.

img

Inspiratiebron

De complexe patronen, die Cuypers in zijn gebouwen aanbrengt, vormen de inspiratiebron voor Heynen. Hij transformeert vervlogen tijden naar hedendaagse composities en steekt ze in een nieuwe jas. Zijn kleurrijke illustraties geven een moderne twist aan het klassieke werk van Cuypers.

Daniël Heynen

De creatieve invloeden van zijn ouders zorgden voor een vruchtbare voedingsbodem. De Roermondse binnenstad wekte bij hem het gevoel voor historie op. Maar vooral de architectonische vormen in het werk van Cuypers bewondert hij. Na zijn grafische opleiding in Eindhoven is hij nu werkzaam als grafisch designer.

Nieuwe jas

In de expositie ‘Nieuwe jas’ confronteert Heynen zijn werk met originele beelden uit de ateliers van Pierre Cuypers. Een begeleidende film geeft inzicht in de denk- en werkwijze van Heynen. Heynen heeft voor de jonge bezoeker een speurkaart gemaakt om zijn en Cuypers’ werk te ontdekken.

Officiële opening

Op zondag 11 september 2022 15.00 uur wordt de tentoonstelling geopend. Marco Sombroek zal bij de opening ingaan op het werk van Heynen en op de expositie.

Praktische informatie

wanneer - dinsdag 13 september 2022 t/m zondag 26 februari 2023 tijdens openingstijden Cuypershuis

waar - Cuypershuis, Pierre Cuypersstraat 1, Roermond

entree - zie deze webpagina van het Cuypershuis

Meer informatie over het Cuypershuis is te vinden op de website cuypershuisroermond.nl

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto Cuypershuis
120822/HvL
 

Wellicht interessant