img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

15-8-2022 16:45

35e Herdenking bij Nationaal Indië-monument in Roermond

Roermond - 15 augustus 2022 - Op zaterdagmiddag 3 september vindt de 35e herdenking plaats bij het Nationaal Indië-monument in het Nationaal Herdenkingspark Hattem in Roermond. Het bestuur heeft besloten om dit jaar een traditionele Herdenking te organiseren waarbij veteranen, nabestaanden en geïnteresseerden de mogelijkheid krijgen om na twee jaar afwezigheid weer in groten getale naar het Nationaal Herdenkingspark Hattem te Roermond te komen. Iedereen is van harte welkom!

img

De Stichting Nationaal Indië-monument 1945-1962 zal wederom de vele duizenden omgekomen militairen in voormalig Nederlands-Indië en Nieuw-Guinea op gepaste en waardige wijze gedenken bij het Nationaal Indië-monument.

Ook worden de Nederlandse militairen herdacht, omgekomen tijdens de meer recentere internationale vredesmissies; dit gebeurt bij het Monument voor Vredesoperaties.

Natuurlijk wordt ook stilgestaan bij hen die wel terugkeerden.

Het Herdenkingsterrein (Maastrichterweg 19, Roermond) is in verband met veiligheid afgezet met hekken, maar buiten de hekken wordt gezorgd voor voldoende zitplaatsen voor belangstellenden.

Programma 3 september 2022

10.30 uur - het Herdenkingsterrein gaat open voor allen met een toegangsbewijs

13.35 uur - de genodigden verplaatsen zich vanuit kasteeltje Hattem in ceremoniële Militaire en Civiele Cortèges via het Monument voor Vredesoperaties naar het Nationaal Indië-monument

14.00 uur - start herdenking met een welkomstwoord door de voorzitter van de stichting, dhr. J. Kneepkens, gevolgd door het openingsgebed, uitgesproken door legeraalmoezenier S. Brouwers; een vertegenwoordiger namens het kabinet verzorgt de herdenkingstoespraak;

14.30 uur  - de officiële kranslegging

14.45 uur - als eerbetoon vliegen vier F-16 straaljagers over het herdenkingspark in een missing-men-formation

foto Gerard van den Braak|DeltaLimburg.nl
160822/HvL

Wellicht interessant