img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

19-8-2022 15:20

'Aan de Slag Leudal' bestaat 5 jaar

Leudal - 19 augustus 2022 - Op donderdag 1 september bestaat 'Aan de Slag Leudal' vijf jaar. 'Aan de Slag Leudal' bemiddelt bewoners van het AZC Baexem in kleine groepjes naar vrijwilligerswerk. Vanwege de taal zijn het veelal praktische klussen die ook zonder woorden uitgelegd kunnen worden. Een win-win situatie voor zowel de bewoners van het AZC, maatschappelijke organisaties en Gemeente Leudal. 

img

Aan de Slag Leudal is een samenwerking tussen Proteion Welzijn, gemeente Leudal, COA en NOV/Pharos.
De organisatie bemiddelt bewoners van het AZC Baexem in kleine groepjes naar vrijwilligerswerk. Vanwege de taal zijn het veelal praktische klussen die ook zonder woorden uitgelegd kunnen worden. Denk hierbij aan werken in tuin, koken, schilderen, activiteiten met ouderen of helpen bij festivals. Maar belangrijk is ook dat er Nederlands sprekende vrijwilligers of medewerkers van de organisatie zijn, die toch een klein woordje Engels spreken.

Een win-win situatie

De bewoners van het AZC krijgen de kans actief bezig te zijn, een zinvolle bijdrage te leveren, zijn in contact met Nederlands sprekende mensen, leren de taal en ontdekken Nederland.

Maatschappelijke organisaties krijgen gemotiveerde vrijwilligers, breiden hun vrijwilligersbestand uit en bieden Nederlanders en nieuwkomers, die elkaar anders nooit zouden ontmoeten, de kans om elkaar op een plezierige manier te leren kennen.

Gemeente Leudal biedt nieuwkomers de mogelijkheid om te participeren in de samenleving, geeft concreet invulling aan meedoen voor iedereen en laat haar inwoners op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen.


Stockfoto
190822/HvL

Wellicht interessant