img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-8-2022 18:10

Grote brand in hal bij papierrecyclingbedrijf Swalmen

Swalmen - 23 augustus 2022 - Even voor half twaalf op dinsdagochtend 23 augustus kwam een melding binnen bij de brandweer van een brand in een hal van een papierrecyclingbedrijf aan de Heydweg te Swalmen. Bij aankomst werd opgeschaald naar sein grote brand. Medewerkers van het bedrijf hebben geprobeerd de brand zelf te blussen, maar vanwege de hevige rookontwikkeling en de enorme hitte moesten ze hiermee stoppen. Er is niemand gewond geraakt. In totaal is ongeveer aan 30 ton papier verbrand.  

img

Een medewerker van het recyclingbedrijf rook in de hal een brandlucht en ging polshoogte nemen. Deze zag in de hal flinke vlammen bij enkele papierpakketten. Deze papierpakketten bestaan uit samengeperste afvalsnippers van WC-papier. Heel snel vulde de hal zich met rook en bouwde enorme hitte op waardoor bluspogingen door medewerkers moesten worden gestaakt. Er is bij de poging tot blussen niemand gewond geraakt.

De omvang van de brand was bij aankomst van de brandweer slecht te beoordelen vanwege de hevige rookontwikkeling in de hal van 70 bij 35 meter. Hierop heeft de brandweer opgeschaald naar sein grote brand.
 
De brand werd bestreden door brandweerkorpsen uit de regio met vier blusvoertuigen, een watertankwagen en een hoogwerker. In totaal is ongeveer aan 30 ton papier in brand gevlogen. De papierpakketten zijn smeulend met een heftruck uit de hal gereden en buiten uit elkaar getrokken door een mobiele graafmachine. De brandweer heeft vervolgens de papierpakketten helemaal geblust.

Vanwege de rookontwikkeling heeft brandweer in de omgeving metingen laten verrichten om er achter te komen of er een acuut gevaar voor de volksgezondheid in de omgeving zou zijn. Dit was niet het geval. Wel is er uit voorzorg een bericht verzonden met het advies voor omwonenden bij overlast van rook om deuren en ramen te sluiten. Tevens kreeg men het advies om de ventilatie uit te schakelen en binnen te blijven.

De oorzaak van het ontstaan van de brand is niet bekend.

230822/HvL
 

Wellicht interessant